Bob Sloan ale pyszne! tata gotuje helion, ebooki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Pojemnik na drugie
śniadanie
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
68
Gorąca owsianka
. . . . . . . . . . . . . . . .
52
Puszysty naleśnik
. . . . . . . . . . . . . . . .
52
Frittata
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
53
Najlepsze smażone ziemniaczki
. . .
54
Mufinki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
55
...............................................................................................
Porządna iliżanka
kawy i iliżanka
dobrej herbaty
.. . . . . . . . . . . . .
56
...............................................................................................
Szybkie drugie śniadania
bez przepisu
.. . . . . . . . . . . . . . . .
69
Pizza z angielskich mufinek
Jogurtowy bufet
Paszteciki z tuńczyka
Makaron z serem
Ekspresowe burritos
Wykorzystywanie
resztek
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
70
Ekspresowe Lo Mein z resztek
. . . . . .
70
Chilaquiles z kurczakiem,
pomidorami i serem
. . . . . . . . . . .
71
Minestrone delux
.. . . . . . . . . . . . . . . .
72
...............................................................................................
Śniadanie z jogurtem i owocami
. . .
58
Drugie śniadanie
59
Sześć kanapek,
które Twoje dzieci
naprawdę będą jadły
. . . . .
60
Masło orzechowe i dżem
.. . . . . . . . .
60
Kanapka z sałatką z tuńczyka
. . . . .
60
BLT
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
61
Kanapka z grillowanym serem
. . . .
62
Kanapka klubowa z indykiem
. . . . .
62
Sloppy Joe
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
63
Cztery tradycyjne
amerykańskie
drugie śniadania
.. . . . . . . . . .
64
Hamburgery
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
64
Hot dogi
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
65
Makaron z serem na szybko
. . . . . . .
66
Sałatka szefa kuchni
.. . . . . . . . . . . . .
67
Obiad
73
...............................................................................................
Kurczak od A do Z
.. . . . . . .
76
Kawałki i części
Porcje
Przechowywanie
Kurczak pieczony
Kurczak opiekany
Kurczak smażony
Kurczak podsmażany
...............................................................................................
Doskonały kurczak pieczony
. . . . . .
78
Bliskowschodni „smażony”
kurczak z piekarnika
. . . . . . . . . . .
79
Pierś z kurczaka piccata
. . . . . . . . . . .
80
Kurczak z pomidorami
i kiełbaską
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
81
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Wołowina od A do Z
.. . . . . .
82
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Wołowina
z rusztu
Duszenie wołowiny
na potrawkę
lub gulasz
Duszona wołowina
Rostbef
Wołowina i burgery
smażone na patelni
...............................................................................................
Jagnięcina od A do Z
.. . . .
98
Porcje
Jagnięcina z patelni
Pieczeń jagnięca
Jagnięcina z rusztu
...............................................................................................
Kotlety z polędwicy jagnięcej
w sosie z czerwonego wina
. . . . .
100
Kotlety z łopatki
jagnięcej z czosnkiem
i rozmarynem
. . . . . . . . . . . . . . . .
101
...............................................................................................
Wieprzowina
od A do Z
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
102
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Pieczeń wieprzowa
Wieprzowina z patelni
Pieczona szynka
Kotlety wieprzowe z rusztu
...............................................................................................
Pieczona polędwica
wieprzowa w sosie
pomarańczowo-imbirowym
z prowincji Hunan
. . . . . . . . . . . .
104
Kotlety wieprzowe w panierce
. . . .
104
Zapiekanka z ziemniaków
i wieprzowiny
. . . . . . . . . . . . . . . .
105
...............................................................................................
Ryby od A do Z
.. . . . . . . . . . .
107
Jak kupować ryby
Porcje
Przechowywanie
Ryba pieczona
na ruszcie
...............................................................................................
...............................................................................................
Jak kroić cebulę
. . . . . . . . . . .
86
...............................................................................................
Oficjalny mięsny
bochen Taty
.. . . . . . . . . . . . . . . . . .
87
Rostbef
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
88
Pieczeń z garnka
. . . . . . . . . . . . . . . . .
88
Faszerowana rolada
z łaty
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
89
London broil
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
90
Smażona wołowina
i brokuły
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
...............................................................................................
Meksykańska uczta
.. . . . . . .
92
Przygotowywanie uczty
. . . . . . . . . . . . .
94
...............................................................................................
Fajitas ze stekiem
.. . . . . . . . . . . . . . . .
95
Burritos z kurczakiem
. . . . . . . . . . . . .
95
Tacos wegetariańskie
. . . . . . . . . . . . .
96
Brudny ryż
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
97
Ciasto lodowo-lemoniadowe
. . . . . .
97
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Ziemniak
to podstawa
.. . . . . . . . . . . . . . . .
124
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki opiekane na ruszcie
w piekarniku
Tłuczone ziemniaki
Ryba smażona na patelni
Ryba pieczona
Ryba pieczona w folii
Ryba duszona
...............................................................................................
...............................................................................................
Ryby dla
początkujących
.. . . . . . . . . . .
110
...............................................................................................
Frytki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Frytki z piekarnika
. . . . . . . . . . . . . . .
127
...............................................................................................
Pieczony ziemniak
jako posiłek
.. . . . . . . . . . . . . . .
128
...............................................................................................
Czerwony snapper pieczony
w folii
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
112
Filet z soli z szafranem w sosie
pomidorowo-śmietanowym
.. . .
113
Łosoś pieczony po cajuńsku
. . . . . .
113
Pieczona makrela
z suszonymi na słońcu
pomidorami i ziołami
. . . . . . . . .
114
Flądra z patelni
. . . . . . . . . . . . . . . . .
115
...............................................................................................
Skorupiaki
dla początkujących
.. . . . . .
116
...............................................................................................
Faszerowane ziemniaki
z boczkiem i serem
.. . . . . . . . . . .
129
Młode ziemniaki pieczone
na patelni
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
130
Warzywa
131
...............................................................................................
Przyrządzanie
podstawowych warzyw
.. . . .
132
Gotowanie
Gotowanie na parze
Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Smażenie z ciągłym mieszaniem
...............................................................................................
Krewetki barbecue
po cajuńsku
.. . . . . . . . . . . . . . . . .
117
Smażone przegrzebki
z ziarnkami czerwonego
pieprzu i kukurydzą mini
. . . . . .
118
...............................................................................................
Karczochy
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
134
Szparagi
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
135
Buraki
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
135
Brokuły
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
136
Ryż
i ziemniaki
119
Gotowany biały ryż
.. . . . . . . . . . . . .
120
Pilaw podstawowy
. . . . . . . . . . . . . .
120
Podstawowy brązowy ryż
. . . . . . . .
121
Zapiekany dziki ryż
. . . . . . . . . . . . . .
122
Kasza gryczana
. . . . . . . . . . . . . . . . .
123
SPIS TREŚCI
Dziki ryż z winogronami
. . . . . . . . . . .
148
Mus truskawkowy
.. . . . . . . . . . . . . .
149
...............................................................................................
Wino
dla początkujących
.. . . . . .
150
...............................................................................................
Marchewki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
137
Kalafior
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
138
Kukurydza
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
138
Zielona fasolka
szparagowa
. . . . . . . . . . . . . . . . .
139
Grzyby
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
140
Groszek
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
140
Szpinak
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
141
Cukinia
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
142
Kalifornia
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
151
Francja
.................................................
152
Włochy
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
153
...............................................................................................
Pożywny posiłek
w śródziemnomorskim
stylu
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
154
Harmonogram czynności
...............................................................................................
Melon z szynką
. . . . . . . . . . . . . . . . .
156
Mozzarella z pomidorem
i świeżą bazylią
.. . . . . . . . . . . . . .
156
Filet wołowy z leśnymi
grzybami
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
157
Ziemniaczki pieczone
w piekarniku z rozmarynem
i ząbkami czosnku
. . . . . . . . . . . .
157
Duszone gruszki z lodami
waniliowymi i likierem
pomarańczowym
. . . . . . . . . . . .
158
Dwa fantazyjne
obiady
143
...............................................................................................
Lekka letnia
kolacja
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
144
Harmonogram czynności
...............................................................................................
...............................................................................................
Nakrywanie
do stołu
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
146
...............................................................................................
Tortellini z kurczakiem
w kremowym sosie
z szynki parmeńskiej
i pomidorów
. . . . . . . . . . . . . . . . .
147
Pieczony łosoś z ziołową
skórką
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
147
[ Pobierz całość w formacie PDF ]